Wednesday, August 27, 2008

Maxime / Cugetari despre dragoste

1 Corinteni 13

1. Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.
2. Şi chiar dacă aş avea darul prorociei, şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.
3. Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.
4. Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,
5. nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,
6. nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,
7. acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.
8. Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.
9. Căci cunoaştem în parte, şi prorocim în parte;
10. dar când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte” se va sfârşi.
11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.
12. Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.
13. Acum dar rămân aceste trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.


Despre Iubire :




Balzac spunea odata: " a iubi inseamna a inceta sa traiesti pentru tine, a face ca toate sentimentele omenesti, teama, speranta, durerea, bucuria, placerea sa nu depinda decat de o singura fiinta; inseamna a te cufunda in infinit, a nu gasi nici o limita a simtirii, a-ti inchina viata unei fiinte in asa fel incat sa nu traiesti si sa nu gandesti decat pentru a o face fericita; a turna maretie in injosire, a gasi alinare in lacrimi indurerate, placere in suferinta si suferinta in placere; adica a intruni in sine toate contradictiile."


"Spun marii intelepti ai omenirii ca Cerul- i gol si toate sunt povesti,
De unde atunci minunea fericirii
Cand esti iubit si mai ales atunci cand iubesti."(anonim)

"Dragostea este facuta din suspine si lacrimi, din credinta si servire. E toata pasiune si dorinte, numai adorare, datorie si respect, numai umilinta, rabdare si nerabdare, numai puritate, durere si ascultare". Shakhespeare

"Iubirea este o comoara fara pret, cu care poti dobandi o lume intreaga"

"Unde nu exista dragoste, puneti dragoste si veti gasi dragoste."

"Imi pare asa de ciudat ca avem atata vreme pt. ura cand viata nu-i decat o picatura,
Intre acest moment si celalalt si e neanteles de trist ca nu culegem flori ca nu privim, la Cer mai des, ca nu iubim
Noi care atat de repede murim."

„Dragostea ii face pe oameni sa se simta egali.” F.Dostoevski


„Dragostea este ca focul, daca nu o intreti, se stinge.” M.Lermontov


„Cand iubesti puternic, gasesti totdeauna ceva nou in persoana iubita.” B.Pascal


„Iubirea, pe-un suflet mare-l face si mai mare.”


„De fiecare data cand iubim este singura oara cand am iubit vreodata.” O. Wilde


Despre Femeie :






"Mai regina decat floarea - doar femeia poate fi." (Dumitru Matcovschi)

"Inima femeii ar trebui sa fie asa de bine ascunsa in Dumnezeu incat un barbat ar trebui sa-L caute pe El ca sa o gaseasca pe ea" - anonim

"Femeia iubita este cea mai frumoasa."


"Femeile sa tina bine minte ca numai acela e demn de dragostea lor care le-a considerat demne de respectul lui. "(Al. Dumas)


"In inima fiecarei femei exista o scanteie din focul ceresc, nevazuta in zilele de prosperitate, dar care se aprinde si arde ca o valvataie in ceasurile intunecate ale tragediilor."

"Cad spui femeie spui frumusete, dar exista doua feluri de frumusete.Este o frumusete pe care Dumnezeu o da la nastere si care se vestejeste ca o floare. Si este o frumusete pe care Dumnezeu o daruieste cand prin harul Sau oamenii sunt nascuti din nou. Acest fel de frumusete nu dispare niciodata ci infloreste in eternitate. Frumusetea interioara a unei femei este aproape intotdeauna dependenta de relatia ei cu Dumnezeu."


"Daca inca - in toata agitatia asta zgomotoasa - se mai afla vreo urma de femeie adevarata, ea poate fi adusa la viata. Daca mai este vreo scanteie vie prin cenusa, vom sufla asupra ei, pana cand valvataia se va inrosi din nou si va arde curata. "(C.S.Lewis)

"In adancul sufletului, orice femeie tanjeste dupa trei lucruri: sa fie iubita, sa joace rolul decisiv intr-o aventura mareata si sa dezvaluie frumusete. Sunt lucrurile care o trezesc la viata."


"In inima femeii exista ceva neinfricat. E de ajuns sa te atingi de barbatul ei, de copiii sau de prietena ei cea mai buna si iti vei da seama si singur de asta."


"Ce invatam din existenta femeii? Dumnezeu a vrut sa ne dezvaluie ceva despre El Insusi si, ca rezultat al acestei intentii, ne-a daruit-o pe femeie. Cand esti langa o femeie, intreaba-te: ce ma invata ea despre Dumnezeu si vei vedea cum ti se descuie zavoarele minunilor dinaintea ta."



"Capacitatea impresionanta si aspiratia femeii catre stabilirea de relatii personale reprezinta replica umana a puterii si vointei nemasurate a lui Dumnezeu de a stabili relatii personale."

"Indiferent care sunt celelalte trasaturi ale feminitatii, ele pornesc de la fundamentul frumusetii si vorbesc despre profunzime, mister si complexitate."

"Orice femei poate sa dezvaluie frumusete. Orice femeie. Pentru ca poarta chipul lui Dumnezeu...Frumusetea este esenta care i-a fost data fiecarei femei la creatie."

"Femeia devine frumoasa cand stie ca este iubita. Daca este rupta de radacina iubirii, respinsa, daca nimeni nu este interesat de ea, femeia se ofileste ca o floare uitata neudata."

"Toate femeile au o frumusete cuceritoare. Toate. Dar, in multe cazuri, frumusetea este ingropata de multa vreme sau ranita ori inrobita si e nevoie sa treaca mult timp pana cand ea poate iesi intreaga la lumina. Trebuie cultivata, refacuta, dezrobita."

"Femeia de toata frumusetea, slavita, este numai aceea care nu se straduieste din rasputeri sa devina frumoasa sau demna de iubire sau pe placul cuiva. Ea stie, in locul acela pasnic din inima, unde locuieste Dumnezeu, ca El o gaseste frumoasa, ca o gaseste demna de iubire si ca ii este pe plac. "


"Femeia cu adevarat frumoasa este aceea ale carei adancuri sufletesti sunt linistite, aceea care crede cu tarie in Dumnezeu, deoarece s-a convins ca este demn de toata increderea.
Ea emana o senzatie de calm, odihnitoare, imbiindu-i pe toti cei din jurul ei la odihna. Faptura ei graieste despre liniste si pace; stie ca traim intr-o lume mereu pe picior de razboi, ca avem un dusman neobosit si ca ne aventuram printr-o lume cazuta. Dar stie la fel de bine ca, multumita lui Dumnezeu, totul este bine si va fi bine."


"
O femeie de toata frumusetea va da altora harul de a fi si spatiul pentru a deveni cei ce sunt."


"Femeie fii unica. Ai curaj sa fii altfel.Deschide drumuri.Fii in frunte.Fii tipul de femeie care in fata vicisitudinilor vietii imbratiseaza viata in continuare si paseste fara teama spre noi provocari. Mergi mai departe.Cauta adevarul si condu-ti regatul, oricare ar fi acesta: casa, serviciul, familia - cu inima plina de iubire. Fii regina. Fii blinda, plina de bunatatea si iubire. Fii regina.Mintea ta sa nasca idei novatoare si bucura-te de feminitatea ta... Ma rog sa incetam sa ne mai pierdem timpul in mediocritati si lucruri monotone... Suntem aici sa invatam lumea sa iubeasca... Nu conteza prin ce ai trecut, de unde vii sau ce sunt parintii tai-nici statutul tau social sau economic. Nimic din toate astea nu conteaza... Ceea ce conteaza este cum alegi sa traiesti, sa dai glas iubirii prin munca ta, prin familia ta, prin ceea ce ai de daruit lumii... Fii regina. Fii stapina fortei si maretiei tale!"


"In spatele oricarui mare invingator sta cineva, care spune "am incredere in tine".... Fii tu acea care va spune lucrul acesta..."


Despre Barbat :

Nimic nu da mai mult curaj unui barbat decat femeia pe care o iubeste.

Cine poate conduce o femeie, poate conduce si un popor. (H. de Balzac)

Pentru barbat, iubirea si viata sunt doua lucruri diferite. Pentru femeie, iubirea-i insasi viata.
( Byron)


Temeiul fiecarui barbat este Puterea. Barbatul este randuit sa-L intrupeze pe Dumnezeul nostru razboinic.

Lumea are nevoie de puterea barbatului.

Puterea barbatului este in primul rand una sufleteasca - o puterea a inimii.

Cea mai profunda Intrebare a barbatului este: Sunt destul de puternic? Nereusita spune: Nu! Si de aceea barbatii evita orice situatie in care ar putea sa nu aiba castig de cauza.
Se tem sa fie expusi.( Din cartea " Eu, femeia", de John si Stasi Eldredge)

Adam a fost creat in afara Gradinii, in salbaticie...barbatul a fost creat in salbaticie, de partea neimblanzita a creatiei. Miezul inimii barbatului nu este domesticit, si asta e bine.

Un barbat are nevoie sa simta ritmurile pamantului; el trebuie sa tina in mana ceva real - vaslele unei barci, o pereche de fraie, duritatea unei franghii, sau pur si simplu o lopata.

In inima oricarui barbat exista o disperata nevoie de a gasi o batalie care merita dusa, o aventura care merita traita, o frumusete care merita salvata.

Viata are nevoie de barbati neinfricati - a caror daruire sa nu fie blocata de teama.

Vrem, nu vrem, exista ceva neinfricat in inima oricarui barbat.



...intrebarea pe care orice baiat si orice barbat doreste sa si-o puna. Am resursele necesare? Sunt destul de puternic? Pana cand un barbat nu stie ca este barbat va incerca toata viata sa dovedeasca acest lucru si in acelasi timp se va retrage din orice situatie care ar putea sa arate contrariul. Majoritatea barbatilor traiesc o viata intraga haituiti de aceasta intrebare, sau sunt coplesiti de raspunsul pe care l-au primit.
( Citate din "Eu, barbatul", de John Eldredge)


"Taria unui barbat nu sta in latimea umerilor sai...
Sta in marimea bratelor sale atunci cand imbratisaja.
Taria unui barbat nu sta in gravitatea tonului voci sale...
Sta in blandetea cu care foloseste cuvintele.
Taria unui barbat nu sta in numarul de prieteni pe care ii are...
Sta in cat de bun este cu copii sai.
Taria unui barbat nu sta in parul sau pieptul lui...
Sta in inima.
Taria unui barbat nu sta in taria loviturilor sale...
Sta in grija mangaierilor sale.
Taria unui barbat nu sta in greutatea pe care poate sa o ridice...
Sta in sarcinile pe care poate sa le duca in spate.
Taria unui barbat nu sta in numarul femeilor pe care le-a iubit...
Sta in a putea fi cu adevarat al unei singure femei.
Taria unui barbat nu sta in a crede ca poate totul...
Sta in a cunoaste ca fara Dumnezeu NIMIC NU AR FI POSIBIL!"






No comments: